Van Gaal over WK 2022 en uitschakeling door Argentinië: 'In de maling genomen'

Van Gaal nog altijd ziek van WK-uitschakeling: 'Zijn in de maling genomen'

3 augustus om 08:34

Louis van Gaal heeft het nog altijd zwaar met de WK-uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Argentinië. De voormalig bondscoach blikt bij het programma Humberto à Paris terug naar de winter van 2022 en vindt dat zijn elftal destijds 'in de maling is genomen'. Ook deelt hij een kleine sneer uit aan Ronald Koeman.

"Ik vind nog steeds dat wij in de maling zijn genomen door de scheidsrechter", blikt Van Gaal terug op de halve finale van het WK 2022. "De feiten zijn er. Ik kan de beelden nog twintig keer laten zien en dan zegt iedereen: dat is een rode kaart. Het kan toch niet zo zijn dat een Argentijn de bal in de dug-out schiet?", vraagt hij zich hardop af, doelend op een actie van Leandro Paredes. "Dat kan toch niet, of wel?"

"En dan heb ik het nog niet eens over de penalty die gegeven is. En zo kan ik nog wel even doorgaan", vervolgt Van Gaal, om vervolgens nog één keer uit te halen naar arbiter Mateu Lahoz. "Als we met elf tegen negen man zouden spelen, hadden we best wel gewonnen, denk ik."

Ook wordt Van Gaal gevraagd naar de vergelijkingen tussen zijn periode als bondscoach en die van Koeman. "Ik kan alleen maar bij de feiten blijven. En dan moet je elkaar vergelijken op de feiten en niet op andere dingen dan de feiten", stelt Van Gaal, die nader ingaat op die feiten. "Wij hebben geen wedstrijd verloren." Ook bevestigt hij dat het halen van de halve finale op een WK hoger staat aangeschreven dan het behalen van de laatste vier op een EK.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!