Saibari over PSV, Marokko en vele blessures

Saibari verklaart vele blessureleed: 'Dat lag aan een bepaalde levensstijl'

3 augustus om 07:46

Ismael Saibari had met Marokko deel kunnen nemen aan de Olympische Spelen, maar kreeg geen toestemming van zijn club PSV. Mede door blessureleed miste de Marokkaan afgelopen seizoen ook al de Afrika Cup voor beloften. Dat zorgde voor een grote verandering in zijn leven, vertelt de middenvelder.

"Er is over gesproken. Ik heb aangegeven graag aan de Spelen mee te willen doen. PSV maakte de keuze. De club wilde na het EK en het toernooi om de Copa América niemand meer afstaan. Daar heb ik alle begrip voor", legt Saibari de situatie uit in gesprek met De Telegraaf.

Saibari richt zich deze zomer op een nieuw seizoen met PSV. Afgelopen jaar miste de aanvallende middenvelder enkele wedstrijden door blessureleed. Dat heeft hem aan het denken gezet. "Ik wil een heel jaar top kunnen presteren", vertelt Saibari. "Bij PSV is onderzoek gedaan naar de redenen van al die blessures. Dat lag onder meer aan een bepaalde levensstijl. Ik ga nu dingen anders doen. Ik stapte vroeger heel vaak in de auto om in België bij vrienden en familie op bezoek te gaan. Die laat ik nu naar Eindhoven komen. Mijn lichaam heeft gewoon veel meer rust nodig."

Op welke positie hij zich komend seizoen moet richten, maakt de Marokkaan niet zoveel uit. Als het maar op het middenveld is. "Ik kan ook op zes, maar dat doet Jerdy Schouten veel beter. Ik kom graag tussen de linies om een combinatie op te zetten of een actie te maken. Ik heb een goede connectie met Luuk de Jong. De positie is me om het even, als ik maar speel. Maar dat willen Joey Veerman, Schouten, Isaac Babadi, Malik Tillman en Guus Til ook. De trainer zal keuzes moeten maken", besluit hij.