Frankrijk wint van Argentinië en plaats zich voor halve finale Olympische Spelen

Frankrijk neemt wraak voor verloren WK-finale: Argentinië huiswaarts na heet duel

3 augustus om 07:27

Frankrijk heeft zich ten koste van Argentinië (1-0) geplaatst voor de halve finales op de Olympische Spelen. De ploeg van bondscoach Thierry Henry gaat het na een waar voetbalgevecht opnemen tegen Egypte, dat na strafschoppen te sterk was voor Paraguay.

Een kleine herhaling van de WK finale in Qatar eindigde in een verhitte avond in Bordeaux. Al na vijf minuten bleek de wedstrijd beslist te zijn. Jean-Philippe Mateta kopte uit een corner van Michael Olise het enige doelpunt tegen de touwen. 

Vervolgens liep het duel over in een beladen duel met veel gele kaarten, schermutselingen en een afgekeurd doelpunt. Onder andere Ajax-doelman Geronimo Rulli zorgde voor irritatie bij de Franse doelpuntenmaker. Na afloop ontstond er nog een opstootje op het veld. Dit ging door in de catacomben.

Al met al gaat de ploeg van bondscoach Javier Macherano naar huis, en mag Frankrijk het in de halve finale op gaan nemen tegen Egypte dat zich eerder op de vrijdagavond langs Paraguay knokte. De andere halve finale gaat tussen Spanje en Marokko.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!