Reijntjes trekt fles wijn open na goed Vitesse-nieuws

Reijntjes opent fles wijn na verlossend Vitesse-nieuws: 'We kunnen voetbal spelen'

2 augustus om 23:54
Laatste update: 2 augustus om 23:54

Edwin Reijntjes, algemeen directeur van Vitesse, is na het nieuws van vrijdagavond enorm opgelucht. De Arnhemmers zijn er zo goed als zeker van dat ze ook komend seizoen profvoetbal mogen spelen. Het is alleen nog wachten op bevestiging van de KNVB. 

Coley Parry, eigenaar van de investeringsgroep Common Group, heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder de overeenkomst tussen hem en Vitesse. "Dit is wel een flesje waard, ja", aldus Reijntjes in gesprek met ESPN. "We moeten de uitspraak van de beroepscommissie nog afwachten, maar het is allemaal rond."

"We hebben een goed gesprek gehad met de licentie- en beroepscommissie", vervolgt Reijntjes, die zich de afgelopen maanden heeft ingezet om de club van de afgrond te redden. "Er was nog een klein puntje dat uit het contract met Coley Parry moest. Ik heb hem vanavond gesproken en bedankt dat hij deze stap wilde zetten, omdat het een punt was voor hem om dit eruit te halen. Ik ga liever niet op details in, maar er stond nog iets in waardoor hij nog iets van zeggenschap zou hebben. Dat moest eruit, en daar is hij mee akkoord gegaan."

Voor Parry heeft Reijntjes uiteindelijk dan ook veel respect. "Je kan zeggen wat je wil, maar deze man heeft er de afgelopen jaren zoveel geld ingestopt. Hij heeft ervoor gezorgd dat de club nog steeds bestaat. We kunnen voetbal spelen."

Nu kan de focus dus weer langzaamaan op het spel. Te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Telstar. "De club heeft de afgelopen maanden stilgestaan, dat zal zeker z'n weerslag hebben. Als ik John van den Brom spreek, is hij er echt klaar voor. Er zullen nog wat dingen moeten gebeuren de komende tijd, maar John is altijd met de groep bezig geweest van: 'we gaan gewoon starten'. Wij hebben geen doelstelling bij John neergelegd, maar hem kennende heeft hij zelf wel doelstellingen en ambities om iets neer te zetten dit seizoen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!