Van Gaal doet positieve update over gezondheid

Van Gaal geeft geruststellende update over ziekte: 'Het gaat eigenlijk wel goed'

2 augustus om 23:25
Laatste update: 2 augustus om 23:25

Louis van Gaal heeft vrijdagavond een positieve update gegeven over zijn gezondheid. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal maakte in 2022 bekend aan prostaatkanker te lijden, maar maakt het nu weer beter.  

"Eigenlijk wel goed", antwoordt Van Gaal als presentator Humberto Tan hem vraagt naar zijn gezondheid. "Na 3,5 jaar van bestralingen, katheters, nierinfecties en operaties van de prostaat, kan ik het goed managen. En dat ik weer natuurlijk kan plassen, want dat is ook heel belangrijk."

Eén belangrijke activiteit zit er niet meer in voor de 72-jarige Amsterdammer, die hij het programma ook bekendmaakte onlangs nog te zijn gepolst door Bayern München. "De liefde bedrijven kan ik niet meer. Dat is wel een probleem."

Van Gaal probeert zo transparant mogelijk te zijn over de ziekte. "Als je prostaatkanker krijgt, dan is dat een probleem. Ik ben er open over, om de mensen die er ook aan lijden, een beetje te steunen, zodat zij ook verder kunnen. Dat het ook mensen als mij kan treffen, dat is eigenlijk de reden. Over het algemeen ben ik altijd open, ik zeg wat ik voel en denk."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!