Van Gaal doet zeer opvallende onthulling: Bayern wilde hem hebben

Europese topclub wilde Van Gaal als trainer: 'Ik ben gevraagd, was heel verrast'

3 augustus om 06:45
Laatste update: 3 augustus om 07:05

Louis van Gaal is dit jaar nog door Bayern München gepolst voor het hoofdtrainerschap. Dat gebeurde voor de aanstelling van Vincent Kompany. Dat heeft Van Gaal vrijdagavond zelf onthuld bij het praatprogramma Humberto à Paris

Van Gaal begint voor zijn onthulling eerst met een positieve update. "Ik nu weer redelijk gezond." In april van 2022 werd bekend dat Van Gaal lijdt aan een agressieve vorm van prostaatkanker. Inmiddels voelt de ex-bondscoach van Oranje zich dus weer stukken beter. 

Als presentator Humberto Tan hem vervolgens vraagt naar een eventuele terugkeer als trainer, deelt hij het opvallende nieuws. "Ik zou het kunnen doen, maar niet meer als clubcoach. Ik ben nog wel gevraagd door Bayern München." Tan reageert vervolgens vol verbazing, een gevoel dat ook Van Gaal had. "Ja, daar was ik wel heel verrast door."

De toenadering van Bayern vond plaats voordat de club in zee ging met Vincent Kompany, bevestigt Van Gaal, die na het WK in Qatar en in aanloop naar het afgelopen EK ook nog in verband werd gebracht met het bondscoachschap bij Duitsland. "In Duitsland wilden de ex-spelers mij. Dat heb je kunnen lezen in al die Duitse media. Schweinsteiger, Lahm, Thomas Müller. Die wilden mij als bondscoach hebben. Maar zowel in Engeland als in Duitsland nemen ze niet zo vaak een buitenlandse coach. Maar het kan wel."

Mocht een land zich op korte termijn serieus melden bij Van Gaal, dan staat hij ervoor open. "Het kan wel. België zou ook kunnen. Mochten ze komen? Dan is dat het overwegen waard."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!