Zorgwekkende update Beenhakker

Van Gelder deelt zorgwekkende Beenhakker-update: 'Gaat niet zo goed met hem'

2 augustus om 22:30

Het gaat 'niet zo goed' met Leo Beenhakker. Dat heeft Jack van Gelder vrijdagavond verteld bij De Oranjezomer. Van Gelder belde vrijdag nog met Beenhakker om hem te feliciteren met zijn 82ste verjaardag, toen hij dat nieuws vernam. 

"Leo Beenhakker is vandaag jarig", begint Van Gelder. "Hij is 82 geworden. Ik bel hem altijd op zijn verjaardag. Ik had hem al een tijdje niet gesproken. Een paar jaar geleden hebben we nog geluncht. Ik vroeg vandaag hoe het met hem is, en hij zei: 'Ik ben een beetje eenzaam, een beetje thuis, het gaat niet meer zo goed met me.'"

Van Gelder stelde Beenhakker vervolgens voor om weer eens samen te gaan lunchen. "'Nee, dat doe ik niet meer', zei hij. Dus ik heb zoiets van: er zijn zoveel mensen die van Leo Beenhakker houden, als coach en als mens. Nu hij eenzaam is, kunnen we misschien zorgen dat mensen mails, kaartjes of briefjes naar hem sturen? Hij verdient het en ik denk dat hij het ontzettend op prijs zou stellen."

Beenhakker is een van de grootste trainers geweest die Nederland ooit heeft voorgebracht. Hij stond aan het roer bij onder meer Ajax, Real Madrid, Feyenoord en het Nederlands elftal. Met al die clubs won hij landstitels. In 2017 werd hij door de KNVB nog onderscheiden als bondsridder.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!