Vraagtekens achter Van Nistelrooij-aanstelling bij United

Man United-icoon bezorgd om Van Nistelrooij-aanstelling: 'Er klopt iets niet'

2 augustus om 22:15

Dwight Yorke vindt het opmerkelijk dat Manchester United in zee is gegaan met Ruud van Nistelrooij. Eerstgenoemde, een legende op Old Trafford, vermoedt dat de persoonlijke ambities van Van Nistelrooij het hoofdtrainerschap van Erik ten Hag weleens in de weg zouden kunnen gaan staan. 

"Het is voor iedereen duidelijk wat Manchester United gaat doen als ze Erik ten Hag ontslaan. Dat is Ruud van Nistelrooij aanstellen", begint Yorke in gesprek met BoyleSports. "Het is geen ideale situatie wanneer je de manager bent."

Yorke, tussen 1998 en 2002 spits van United, denkt niet dat Van Nistelrooij kwade bedoelingen heeft. "Ik ken Ruud persoonlijk en hij is een geweldige kerel, maar hij heeft zijn eigen ambities. Die heeft hij in het verleden ook duidelijk gemaakt."

De 52-jarige Yorke stelt dat er 'iets niet klopt' aan de Van Nistelrooij-situatie. "Ik denk dat het niet goed zit met de omgeving. Ondanks dat je hoopt dat het team wint, en ik weet zeker dat dat het geval is met Ruud, maar als dat niet lukt, is er maar één persoon die daarvoor de schuld krijgt en ontslagen wordt. Tenzij Ruud besluit om te vertrekken als Ten Hag weg moet, maar persoonlijk zou ik niet in deze situatie willen zitten."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!