Verweij schetst Medic-situatie bij Ajax

Mislintat-aankoop gaat voor Ajax-vertrek liggen: 'Hij gaat nooit méér verdienen'

2 augustus om 20:05

Het zal voor Ajax heel erg lastig worden om deze zomer afscheid te nemen van bepaalde spelers. Die conclusie trekt clubwatcher Mike Verweij vrijdag in de Kick-Off podcast. Als voorbeeld noemt hij Jakov Medic, die na een droomdebuut ver wegzakte in de Amsterdamse pikorde. 

"Neem Medic, dat is een tweede Bundesliga-speler", aldus Verweij. De Kroatische verdediger kwam in de zomer van 2023 uit de koker van Sven Mislintat, die hem voor drie miljoen euro ophaalde bij Sankt Pauli. Medic luisterde zijn debuut nog op met een wereldgoal. "Ja, tegen Heracles. Toen dachten ze dat de nieuwe Beckenbauer binnen was bij Ajax."

Uiteindelijk werd het voor de 25-jarige Medic vooral een seizoen van bankzitten. De stopper heeft bij Ajax nog een contract tot 2028, maar staat op de nominatie om te vertrekken. "Die gaat waarschijnlijk naar de onderkant van de Bundesliga, of weer naar de Tweede Bundesliga", vervolgt Verweij. "Maar dat doet hij niet, want hij gaat nooit meer verdienen dan dat Mislintat hem voor een salaris heeft gegeven. Daarom wordt het heel moeilijk om spelers te slijten."

Medic maakte donderdagavond deel uit van de Ajax-selectie die zich in Servië ten koste van FK Vojvodina plaatste voor het tweeluik met Panathinaikos. De Kroaat bleef negentig minuten op de bank. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!