Verweij verwacht Ajax-transfers

Verweij verwacht Ajax-transfers: 'Dat zijn spelers die uiteindelijk zullen komen'

3 augustus om 07:40
Laatste update: 3 augustus om 07:54

De inkomende transfers blijven vooralsnog uit bij Ajax, maar Mike Verweij verwacht dat daar binnen afzienbare tijd verandering in komt. De clubwatcher van De Telegraaf vertelt in de Kick-off Podcast dat zowel Wout Weghorst, Pablo Rosario en Daniele Rugani op den duur allemaal in Amsterdam zullen gaan tekenen. 

Het verhaal is inmiddels bekend. Ajax wil zich maar al te graag roeren op de transfermarkt, maar de club moet eerst uitgaande transfers tot stand brengen om zo de portemonnee te vullen. Verweij is ondanks dat hoopvol gestemd voor de Amsterdammers. "Ik denk dat Weghorst alvast zijn verhuizing in orde aan het maken is", vertelt de journalist. "Die zal zich op de laatste dag van de transferperiode afvragen of hij nog naar Ajax zal gaan. Hij wordt niet genoemd bij andere clubs en onderhandelt ook niet met andere clubs."

De naam van Weghorst wordt vrijwel dagelijks in verband gebracht met Ajax, maar rond OGC Nice-speler Rosario is het inmiddels wat stiller. "Daar heeft Ajax al contact mee gelegd en gezegd: Op dit moment kunnen wij niks, want de financiële situatie is zo dat wij eerst moeten verkopen. Van alle inkomsten die Ajax binnenkrijgt, kunnen ze een klein deel weer besteden. Dat verhaal is heel eerlijk naar Weghorst, maar ook naar Daniele Rugani van Juventus. Dat zijn spelers die uiteindelijk wel zullen komen", voorspelt Verweij. 

Voordat Ajax die transfers kan realiseren, zijn verkopen essentieel. Eén van de spelers die mogelijk miljoenen kan opleveren, is Josip Sutalo. Interesse zou er genoeg zijn voor de Kroaat. "Sutalo mag niet zomaar vertrekken bij Ajax. Ze willen het bedrag ontvangen dat Mislintat betaald heeft voor die spelers. Dat wordt een hele opgave. Bij sommige spelers zal Ajax zijn verlies moeten nemen. Het wordt moeilijk om spelers te slijten, of je moet ze een zak geld meegeven."

Weghorst flirtte deze week nog met Ajax. In een interview met Kicker zei de spits van het Nederlands elftal het volgende: "Ajax is de grootste club van Nederland, meer hoef ik niet te zeggen."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!