Ten Cate over Panathinaikos - Ajax

Ajax staat hete avond in Athene te wachten: 'Immense club, een groot gekkenhuis'

8 augustus om 14:30
Laatste update: 8 augustus om 14:31

Ajax treft met Panathinaikos een 'immense club' in de derde voorronde van de Europa League. Dat meent Henk ten Cate in gesprek met ESPN. De oud-trainer van zowel de Amsterdammers als de Grieken hoe bijzonder de Europese avonden kunnen zijn in Athene.

Ten Cate stond 75 wedstrijden aan het roer bij Panathinaikos. De trainer maakte van dichtbij mee hoe groot de club uit Griekenland is. "Grieken zijn net als Nederlanders erg reislustig en ondernemend", aldus Ten Cate. "Je weet niet wat je overkomt. Ik heb over de hele wereld gezworven en overal kom je Grieken tegen. 'Mister Ten Cate'", aldus de oud-trainer.

"Panathinaikos is echt een immense club, wereldwijd", vervolgt Ten Hage. "Waar je ook komt, zijn er fans." Ajax staat een heet avondje te wachten in Athene. "Europese wedstrijden zijn daar altijd heel bijzonder. Er is altijd heel veel publiek, uitverkocht huis. Een groot gekkenhuis. In mijn tijd zaten ze nog in het olympisch stadion. Tegenwoordig spelen ze in een kleiner stadion."

Ajax speelt donderdagavond uit in Athene de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Europa League. Het duel begint om 20.00 uur.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!