'Luuk de Jong ziek in aanloop naar JC-schaal'

'Zorgen voor PSV nemen toe: De Jong schuift niet aan op persconferentie JC-schaal'

2 augustus om 14:22

Luuk de Jong schuift vrijdag niet aan op de persconferentie in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De aanvoerder van PSV is ziek. Dat meldt ESPN.

Peter Bosz en Brian Priske schuiven vrijdagmiddag om 14.45 uur aan bij de persconferentie in aanloop naar de strijd om de Johan Cruijff Schaal in het Philips Stadion aankomende zondag. Normaal gesproken zouden ook de aanvoerders van PSV en Feyenoord aanschuiven, maar dat is niet het geval. De Jong is namelijk ziek. De Rotterdammers hebben daarom besloten dat zij ook geen speler laten aanschuiven.

PSV heeft met de blessures van Olivier Boscagli, Armando Obispo en Mauro Júnior al de nodige problemen achterin. Een eventuele afwezigheid van De Jong zou een nieuwe aderlating zijn voor de Eindhovenaren. Met Ricardo Pepi heeft Bosz een goede vervanger in huis, maar De Jong bewees vorig seizoen van grote waarde te zijn voor de uiteindelijke landskampioen. ESPN meldt niet of het duel voor de spits in gevaar is.

Het is alweer de zevende keer dat PSV en Feyenoord het seizoen beginnen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Ook vorig seizoen speelde PSV en Feyenoord ook tegen elkaar in die strijd. Toen bleek een doelpunt van Noa Lang in De Kuip genoeg voor de eerste prijs bij PSV voor Bosz.  

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!