Slot bedolven onder lof vanuit Liverpool-selectie

Weer superlatieven voor Slot: 'Het is totaalvoetbal, een droom. Briljant'

2 augustus om 13:45

De aanpak van Arne Slot lijkt aan te slaan bij Liverpool. Tyler Morton is de volgende speler die met superlatieven strooit over de ex-coach van Feyenoord.

De wittebroodsweken van Slot bij Liverpool bevallen van beide kanten uitstekend. Onder meer Alexis Mac Allister, Curtis Jones en Harvey Elliott staken al de loftrompet over de Nederlandse manager, terwijl ook Engelse media lyrisch waren na de oefenzege op Arsenal in de Verenigde Staten. Nu doet Morton een forse duit in het zakje.

"Het was geweldig om te zien, het team heeft het heel goed gedaan. De stijl die de Gaffer aan het implementeren is werkt", stelt de 21-jarige middenvelder na de overwinning op The Gunners, in gesprek met LFCTV. "Je kunt zien dat het begint te klikken en dat is een groot compliment naar de technische staf. Het gaat al snel veel beter, dit was een stap in de goede richting."

Morton roemt de invloed van Slot. "Hij houdt van totaalvoetbal. Hij is gekomen en veel spelers houden van zijn stijl. Als je niet van die stijl houdt, dan zou je eigenlijk geen voetballer moeten zijn. Echt! Het is totaalvoetbal en dat is de droom van elke middenvelder. Je ziet het aan de manier waarop we spelen. Hij wil veel driehoekjes zien en dat werkte. Ik vond het briljant. We domineerden tegen een heel goed Arsenal. Het was een prachtige voorstelling."

Morton is weer aangesloten bij Liverpool, nadat hij het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Hull City in het Championship.