'Antwerp verkoopt Ekkelenkamp in Serie A'

'Ekkelenkamp gaat Antwerp verlaten en is hard op weg naar Serie A'

2 augustus om 11:35
Laatste update: 2 augustus om 12:40

Jurgen Ekkelenkamp staat voor een vertrek naar Italië. Udinese gaat de Nederlander wegplukken bij Royal Antwerp FC, meldt de Gazet van Antwerpen.

Ekkelenkamp wekt al geruime tijd Italiaanse interesse. Torino hengelde naar zijn diensten, maar Udinese gaat met hem aan de haal. Er wordt zo'n vijf miljoen euro betaald. De aanvallende middenvelder maakte in 2022 voor hetzelfde bedrag de overstap van Hertha BSC naar Antwerp. Een jaar eerder had hij Ajax verlaten.

Ekkelenkamp won in zijn debuutseizoen met Antwerp de landstitel en beker, maar vorig seizoen ging het minder van een leien dakje. De aanvallende middenvelder zelf kon zijn stempel niet altijd op het elftal drukken. Desondanks was hij in totaal goed voor elf goals en elf assists in Antwerpse dienst.

Het is deze zomer uitverkoop bij Antwerp, waar het transferbeleid nog steeds in handen is van Marc Overmars. Zo ging toptalent George Ilenikhena voor bijna twintig miljoen euro naar AS Monaco. Bij Udinese ligt een vijfjarig contract op Ekkelenkamp te wachten.