'Manchester United doet 'dubbel bod' op De Ligt én Mazraoui'

'Manchester United geeft gas en brengt 'dubbel bod' uit op De Ligt én Mazraoui'

2 augustus om 11:15
Laatste update: 2 augustus om 11:26

Manchester United geeft gas voor Matthijs de Ligt én Noussair Mazraoui. Bayern München heeft een 'double offer' ontvangen van de club van manager Erik ten Hag, die weer twee oude bekenden aan de selectie wil toevoegen.

Op Old Trafford ligt een vijfjarig contract klaar voor De Ligt en Mazraoui, mét optie voor een extra seizoen. Met dat nieuws pakt The Athletic uit. Bayern zou het openingsbod van Manchester United hebben afgeslagen en wil meer geld zien, voordat de twee oud-Ajacieden een uitgeleide krijgen.

De onderhandelingen tussen Manchester United en Bayern München zullen spoedig een vervolg krijgen. De hoogte van het 'dubbele bod' wordt niet gemeld, maar De Ligt zou zo'n vijftig miljoen euro moeten kosten. Mazraoui heeft een prijskaartje van bijna twintig miljoen.

Volgens The Athletic 'heerste er optimisme' in het kamp van Manchester United dat er genoeg geld was geboden, helemaal gezien het feit dat de twee oud-Ajacieden mogen vertrekken. De afwijzende reactie vanuit Beieren viel dan ook tegen én zorgde bij Rafaele Pimenta - zaakwaarnemer van De Ligt en Mazraoui - voor 'wat verbijstering'.

De Ligt en Mazraoui hebben al een persoonlijk akkoord bereikt met United, waar Ten Hag oude Ajax-tijden laat herleven. Eerder haalde hij Andre Onana, Lisandro Martínez en Antony al naar Old Trafford. Door de blessure van Leny Yoro en het nakende vertrek van Aaron Wan-Bissaka (West Ham United) denkt Ten Hag meer spelers nodig te hebben.