'PSV plant evaluatiemoment met Babadi'

'PSV plant evaluatiemoment met Babadi: verhuur zou nog uitkomst kunnen zijn'

2 augustus om 10:44

Het is de bedoeling dat Isaac Babadi dit seizoen bij PSV blijft, al volgt er nog een evaluatiemoment later in augustus. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Het negentienjarige talent heeft te maken met forse concurrentie bij de landskampioen.

Babadi was vorig seizoen de revelatie bij PSV in de eerste weken van het seizoen. Daarna kwam de aanvallende middenvelder steeds minder aan bod en ging het vooral over zijn aflopende contract. Hij besloot uiteindelijk in Eindhoven te blijven om een doorbraak te forceren, maar dat wordt nog een hele klus.

Volgens het ED moet Babadi, die ook als linksbuiten uit de voeten kan, zich met name richten op één van de twee aanvallende plekken op het PSV-middenveld. Hij concurreert evenwel met grote namen als Guus Til, Malik Tillman, Joey Veerman en Ismael Saibari. Het is daarom de vraag of de jonge spelmaker op korte termijn veel speeltijd zal krijgen van coach Peter Bosz. De regionale krant ziet een spanningsveld voor PSV tussen de sportieve ambities en het ontwikkelen van talent.

Het is vooral de vraag of Babadi wil wachten op zijn kans. 'Het is voorlopig wel de bedoeling dat hij dit seizoen volledig bij PSV blijft, maar eind augustus komt er zeker nog een evaluatiemoment. Heeft hij heel weinig perspectief, dan kan verhuur aan een taaie Eredivisie-club misschien nog een uitkomst zijn. Zijn er wel vooruitzichten op voldoende wedstrijdminuten? Dan blijft hij sowieso', besluit het ED.