Ten Hag geeft hoopvolle update over Malacia

Ten Hag gaat in op blessurezorgen en prikt datum voor terugkeer Malacia

2 augustus om 10:23

Erik ten Hag kampt in de voorbereiding alweer met de nodige blessurezorgen bij Manchester United. De Nederlandse manager zit niet bij de pakken neer en geeft onder meer een update over Tyrell Malacia.

Manchester United besluit de voorbereiding in de Verenigde Staten met een wedstrijd tegen Liverpool in de nacht van zaterdag op zondag. Over een week trappen The Mancunians het seizoen officieel af met het duel met Manchester City om de Community Shield. Ten Hag dreigt de nodige spelers te moeten missen.

Aankoop Leny Yoro brak zijn voet tegen Arsenal en staat liefst drie maanden aan de kant. Rasmus Højlund, de beoogde eerste spits, liep een hamstringblessure op en moet zo'n zes weken toekijken. Daarnaast vielen Marcus Rashford en Antony uit tijdens het vriendschappelijke treffen met Real Betis. Ten Hag denkt dat de schade bij die laatste twee meevalt.

Volgens de Nederlandse manager zal United zich ook niet extra roeren op de transfermarkt om het blessurespook het hoofd te bieden. "Ik wachtte al op deze vraag, natuurlijk", stelt hij in gesprek met The Guardian. "Maar dit is onderdeel van het voetbal, zeker in de top. Elke speler loopt op het randje, dan zijn blessures soms niet te vermijden. Daar moeten we als club en team klaar voor zijn om het op te vangen. De spelers gaan er goed mee om. Ze zijn positief, werken al aan hun herstel en zullen terugkeren."

"Dit verandert niets voor ons. We hebben een plan en daar houden we aan vast", vervolgt Ten Hag over mogelijke aankopen. De ex-coach van Ajax hoopt bovendien dat Malacia over twee maanden weer beschikbaar is, geeft hij aan. De linksback staat al meer dan een jaar aan de kant met een knieblessure, maar er lijkt dus licht aan het einde van de tunnel.