'Eredivisie-clubs willen Feyenoord-keeper huren'

Fabrizio Romano: Eredivisie-clubs tonen interesse in Feyenoord-doelman

2 augustus om 08:36

Feyenoord neemt deze zomer mogelijk tijdelijk afscheid van Mikki van Sas. De twintigjarige doelman kan verhuurd worden, meldt transferexpert Fabrizio Romano vrijdagochtend.

Van Sas leek dit seizoen voorbestemd voor een rol als derde keeper, achter Timon Wellenreuther en Justin Bijlow. Hij heeft echter de interesse gewekt van meerdere clubs uit de Eredivisie, schrijft Romano. Om welke clubs het gaat, is niet duidelijk.

Volgens de transferexpert wordt binnen Feyenoord nu de mogelijkheid van een tijdelijk vertrek besproken. Van Sas staat sinds de zomer van 2023 onder contract in De Kuip. De Rotterdammers namen hem transfervrij over van Manchester City. Eerder was hij ook actief in de jeugd van FC Utrecht. De 1.93 meter lange sluitpost, die woensdag een halfuur in actie kwam in het oefenduel met AS Monaco (1-3), heeft nog een contract tot medio 2026.

Feyenoord nam deze zomer afscheid van derde keeper Kostas Lamprou, terwijl Thijs Jansen onlangs werd verkocht aan SC Cambuur. Met Mannou Berger beschikt de vice-kampioen van de Eredivisie nog wel over een andere talentvolle doelman.