Schuurs voorlopig nog afwezig na nieuwe operatie

Klap voor Schuurs: verdediger voorlopig nog afwezig na nieuwe operatie

2 augustus om 07:34

Perr Schuurs zit in de hoek waar de klappen vallen. De 24-jarige Nederlander heeft een nieuwe operatie ondergaan aan zijn gekwetste knie, maakt Torino bekend. Hij wordt pas in januari weer op het veld verwacht.

Schuurs liep in oktober 2023 een kruisbandblessure op. De verdediger moest onder het mes en is sindsdien aan het revalideren. In dat proces traden echter enkele complicaties op. Een nieuwe operatie moest daarom meer duidelijkheid verschaffen.

'Perr Schuurs onderging een arthroscopische operatie aan zijn linkerknie in de Fortius Clinic in Londen. De operatie is succesvol verlopen en de voetballer keert direct terug naar Turijn om het revalidatieproces voort te zetten', zo schrijft de Serie A-club in een medische update. 'We staan altijd aan jouw zijde, Perr.'

Volgens Italiaanse media keert de ex-Ajacied vermoedelijk pas in januari 2025 terug op het veld. Het is een harde klap voor Schuurs, die was uitgegroeid tot een steunpilaar bij Torino. Meerdere clubs werden voor zijn blessure met hem in verband gebracht, onder wie Liverpool. Zijn prijskaartje zou liefst veertig miljoen euro bedragen.

Schuurs maakte in de zomer van 2022 de overstap van Ajax naar Torino. In Italië heeft hij nog een contract tot medio 2026.