Berghuis krijgt band van Henderson: 'Jij bent echte aanvoerder'

Geste van Henderson bij Ajax: 'Doe normaal, ik zei dat hij dat niet moest doen'

2 augustus om 06:54

Steven Berghuis kreeg donderdag na zijn invalbeurt tegen FK Vojvodina meteen de aanvoerdersband van Jordan Henderson, maar dat bleek een geste van de Engelsman. Volgens de spelmaker van Ajax heeft Francesco Farioli nog geen eerste aanvoerder aangewezen.

Berghuis was afgelopen seizoen de vice-captain van Ajax, achter de nog afwezige Steven Bergwijn. Zelf viel de 32-jarige aanvallende middenvelder in beide duels met Vojvodina in. Toen hij in Servië in het veld kwam, kreeg hij meteen de band van Henderson. "Ik vroeg net waarom hij dat deed", lacht Berghuis bij Ziggo Sport. "De vorige wedstrijd deed hij dat niet. Toen appte hij me in de avond. Ik zit er nu aan te denken, maar jij bent de vice-captain en ik had de band moeten geven."

Overigens is Berghuis het niet met Henderson eens. "Toen zei ik: Doe normaal, jij bent gewoon de aanvoerder. De echte aanvoerder. Dat is hij in alles, vind ik", benadrukt 46-voudig Oranje-international. "Vandaag gaf hij de band alsnog. Ik zei nog dat hij dat niet moest doen. Maar hij zei: Jij bent officieel de vice-captainUnwritten rule, dat is nog van vorig jaar. Ik denk dat de trainer zijn eigen keuze nog gaat maken."

Berghuis kan zich dus goed voorstellen dat de voormalig Liverpool-middenvelder de eerste aanvoerder van Ajax wordt. "De uitstraling die hij heeft, het geheel wat hij overziet en wat hij heeft meegemaakt bij Liverpool... Ik vind het heel prettig om daarin mee te gaan."