'Behoorlijk slecht' Ajax gekraakt bij Ziggo Sport

'Behoorlijk slecht' Ajax gekraakt bij Ziggo Sport: 'Het is arrogant, slappe hap'

1 augustus om 21:06

Youri Mulder heeft geen goed woord over voor het spel van Ajax in de eerste helft van de Europa League-return tegen FK Vojvodina. Het is 'slappe hap', aldus de Ziggo Sport-analist.

"Het is niet een heel beste wedstrijd van Ajax", verzucht Mulder aan de zijlijn in Servië, waar nog niet is gescoord. "De intentie waarmee ze de wedstrijd beginnen, is niet goed. Met de bal onder de voet op een soort arrogante manier afwachten wat de tegenstander doet... Het tempo is veel te laag en het middenveld is behoorlijk slecht met Henderson, Fitz-Jim en Taylor. Nee, het loopt slecht."

Mulder mist 'pit en overtuiging' bij Ajax. "Ja, en urgentie. Achterin is het ook slappe hap. Ook het afwerken moet met meer urgentie. Heel soms zie je iets van voetballers die het Ajax-niveau misschien waardig zijn, maar 40 van de 45 minuten zie je dat niet. Dan zie ik géén verschil tussen Vojvodina en Ajax. Tenminste, ik niet. Het zou zomaar verkeerd kunnen aflopen."

Het matige spel van de Amsterdammers kan volgens Mulder ook niet los worden gezien van trainer Francesco Farioli. "Er zijn natuurlijk allemaal dingen afgesproken en ze moeten op een bepaalde manier spelen van de trainer. Dus het hoofdje ziet misschien ook een beetje vol. Dan verlies je de intuïtie van een normale voetballer. Ik wil een beetje meer van alles zien."