'NAC wil 'buitenkansje' Fernandes naar Breda halen'

'NAC wil stunten en gaat 'buitenkansje' van Lazio in huis halen'

1 augustus om 16:17
Laatste update: 2 augustus om 19:58

NAC Breda maakt zich hard voor de komst van Saná Fernandes, het achttienjarige talent van Lazio. Het is de bedoeling dat de vleugelaanvaller op huurbasis naar Noord-Brabant komt. 

Volgens Voetbal International wordt Fernandes, die in Italië te boek staat als een van de toptalenten van Lazio, door NAC als 'absolute buitenkans' gezien. De Portugees met Afrikaanse roots heeft in de Serie A voorlopig geen uitzicht op speeltijd en zou daarom graag op huurbasis minuten maken buiten Italië. 

In Breda was men er, door goede Italiaanse contacten, als de kippen bij. De promovendus is al weken bezig met een mogelijke deal en technisch directeur Peter Maas heeft Fernandes zelfs thuis opgezocht om te praten over de overeenkomst. 'Tijdens die gesprekken werd de vleugelspits geënthousiasmeerd voor een verhuurperiode', klinkt het. 

NAC en Fernandes zijn er inmiddels al uit, alleen Lazio moet nog overtuigd worden. In Breda heerst goede hoop dat de transfer volgende week, net voor de start van het Eredivisie-seizoen, afgerond kan worden. Eerder deze week haalde NAC ook al verdedigers Enes Mahmutovic en Leo Greiml naar Breda, terwijl ook aanvallende middenvelder Raul Paula van VfB Stuttgart alleen nog medisch gekeurd moet worden. 

NAC opent het nieuwe Eredivisie-seizoen op vrijdagavond 9 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!