Thomas van den Belt op huurbasis naar Castellón

Officieel: Feyenoord verhuurt Van den Belt, middenvelder strijkt neer in Spanje

1 augustus om 14:10
Laatste update: 1 augustus om 16:49

Thomas van den Belt komt komend seizoen uit voor CD Castellón. De Spaanse club huurt de middenvelder voor één jaar van Feyenoord. Er wordt door de Rotterdammers geen melding gemaakt over een optie tot koop. 

De huurtransfer van Van den Belt diende zich al een tijdje aan. Diverse clubs waren naar verluidt in de race om de middenvelder, die in De Kuip geen uitzicht op speeltijd had, over te nemen. Zo zouden ook SC Cambuur en KAA Gent interesse hebben getoond, maar Van den Belt kiest dus voor Spanje. 

Daar komt hij samen te werken met trainer Dick Schreuder, die hij nog kent van hun gezamenlijke periode bij PEC Zwolle. Schreuder loodste Castellón het afgelopen seizoen van het derde niveau in Spanje naar het tweede niveau. Bij Castellón komt Van den Belt in een heuse Nederlandse enclave terecht. Ook Jetro Willems, Dajiro Chirino, Jozhua Vertrouwd en Mats Seuntjens staan er onder contract. 

De 23-jarige Van den Belt werd door Feyenoord in de zomer van 2023 opgepikt bij PEC. In zijn eerste seizoen in Rotterdamse dienst kwam hij tot elf officiële wedstrijden. Trefzeker was hij daarin niet. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!