PSV en Saibari onderschatten Feyenoord niet

'Wij onderschatten Feyenoord absoluut niet, ook niet na hun grote oefennederlaag'

1 augustus om 13:35

Ismael Saibari onderschat Feyenoord totaal niet. De middenvelder van PSV, die hoopt dat Peter Bosz er niet voor kiest om hem als noodverband te gebruiken linksachterin, vindt dat de oefennederlaag van de Rotterdammers bij Benfica vrijwel niets zegt. 

"Een heel jaar fit blijven is een van de belangrijkste uitdagingen", begint Saibari in een interview met het Eindhovens Dagblad over zijn persoonlijke doelen. De middenvelder heeft om die reden zijn levensstijl jaar per jaar veranderd. Daar hoorde ook bij dat hij leerde om nee te zeggen tegen vrienden uit België die met hem af wilden spreken. "Vier jaar geleden was dat nog een valkuil. Ik was te vaak onderweg, reed te veel in de auto en daardoor raakte ik vermoeid. Ik heb daarna tegen mijn vrienden gezegd dat ze ook zelf in Eindhoven kunnen aankomen."

Komende zondag gaan Saibari en zijn teamgenoten proberen om ten koste van Feyenoord beslag te leggen op de Johan Cruijff Schaal. "Wij onderschatten Feyenoord absoluut niet, ook niet na hun grote oefennederlaag van vorige week", vervolgt de international van Marokko, die daarmee doelt op de 5-0 van Benfica. "Dat zijn wedstrijden waarin je dingen uitprobeert en het zegt allemaal niks. Wij voelen wel vertrouwen, omdat bij ons veel dingen hetzelfde zijn gebleven."

De kans is groot dat trainer Peter Bosz Saibari tegen Feyenoord een basisplaats geeft. De grootste problemen van de Eindhovenaren liggen nu linksachterin, waar Patrick van Aanholt vertrokken is, en zowel Mauro Junior als Sergiño Dest geblesseerd zijn. Saibari kan op veel verschillende plekken uit de voeten. "Maar niet als linksback denk ik. Als middenvelder voel ik me het prettigst. Ik speel vaak wat hoger op het veld dan de andere middenvelders, terwijl bijvoorbeeld Joey (Veerman, red.) meer in de bal komt en hem wil ophalen. Ik speel graag tussen de linies om de actie te kunnen maken."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!