Blessuregolf bij United: Yoro maanden aan de kant, Ten Hag verliest nog 2 spelers

1 augustus om 06:45
Laatste update: 1 augustus om 08:00

Manchester United heeft de voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereidingstour in de Verenigde Staten gewonnen van Betis Sevilla, maar Erik ten Hag zal niet met een fijn gevoel naar bed zijn gegaan. De Nederlandse manager, die vorige week al Leny Yoro en Rasmus Hojlund uit zag vallen met een blessure, raakte tegen de Spaanse club ook Marcus Rashford en Antony kwijt.

Manchester United speelde afgelopen zondag tegen Arsenal. The Reds verloren zowel de wedstrijd als spits Hojlund en zomeraanwinst Yoro. Eerstgenoemde staat enkele weken aan de kant, terwijl van laatstgenoemde inmiddels duidelijk is dat hij drie maanden nodig zal hebben om te revalideren. Dat is een fikse tegenvaller voor Ten Hag, die met Yoro eindelijk zijn gewenste defensieve versterking te pakken had.

Tegen Betis waren er basisplaatsen voor onder anderen de aan West Ham United gelinkte Aaron Wan-Bissaka, Jadon Sancho en linksback Harry Amass. Betis kwam via Iker Losada nog op voorsprong, maar daarna ging het lopen bij United. Rashford mocht in de 18e minuut aanleggen voor een strafschop, en schoot raak. Slechts zes minuten later maakte Amad Diallo, die de strafschop versierde, zelf de 2-1. Casemiro tekende voor rust zelfs nog voor de 3-1.

Na rust scoorde Betis via Diego Llorente nog één keer, maar dat zal voor Ten Hag niet de grootste zorg zijn geweest. De trainer moest Rashford namelijk één minuut later noodgedwongen naar de kant halen vanwege een enkelblessure. Het is nog niet duidelijk hoe lang de aanvaller aan de kant staat. Tot overmaat van ramp moest niet lang daarna ook invaller Antony de strijd staken met een blessure.

United speelt in de VS nog één oefenduel. Dat is op 4 augustus, tegen het Liverpool van Arne Slot. Op 10 augustus speelt het tegen Manchester City voor de Community Shield, en op 16 augustus begint United het nieuwe Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Fulham.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!