Pastoor groot fan van Ruben van Bommel

Pastoor likt zijn vingers af: 'Grandioos, schitterend om naar hem te kijken'

31 juli om 22:11
Laatste update: 1 augustus om 15:22

Ondanks het feit dat AZ in het oefenduel met Le Havre niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel, hebben de Alkmaarders volgens Alex Pastoor alle reden om met vertrouwen aan het nieuwe Eredivisie-seizoen te beginnen. Dat komt volgens de ex-trainer en analist voornamelijk vanwege het goede spel van Ruben van Bommel

Pastoor kan bij Ziggo Sport niets anders dan bevestigen dat hij geniet van Van Bommel, die nog altijd pas 19 jaar oud is. "Echt een talentvolle jongen. Er was ook een actie dat hij de bal meegaf aan David Moller Wolfe, dat was grandioos. Vol onder druk van de tegenstander en de kans die Sven Mijnans vervolgens kreeg... Ik vind het schitterend om naar te kijken."

Volgens Pastoor heeft Van Bommel alles in huis. "Aanvallers beoordeel je heel vaak op het aanvallen, maar het verdedigen doe je ook met z'n elven en daarin heeft hij een grote stap gemaakt. Hij heeft snelheid, overzicht én scorend vermogen. Na een tijdje geblesseerd te zijn geweest, is hij er weer bij. Deze minuten gaan hem weer verder helpen."

AZ oefent zaterdag nog tegen Stoke City. Op zaterdag 10 augustus begint het seizoen voor de Alkmaarders met een uitwedstrijd tegen Almere City. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!