'Summerville heeft transfer te pakken, Feyenoord profiteert mee'

'Summerville verlaat Leeds voor bijna 30 miljoen euro, Feyenoord profiteert mee'

31 juli om 20:14
Laatste update: 31 juli om 20:22

Crycensio Summerville heeft zijn transfer naar West Ham United te pakken. Naar verluidt betalen The Hammers iets minder dan 30 miljoen euro aan Leeds United. Een deel van de transfersom lijkt naar zijn oude club Feyenoord te gaan. 

Eerder op de dag meldde Sky Sports al dat het niet lang zou duren voordat de deal in kannen en kruiken zou zijn. Nu maken onder meer Fabrizio Romano en The Athletic melding van een definitief akkoord tussen beide clubs. Leeds United ontvangt 25 miljoen pond, omgerekend ruim 29,5 miljoen euro, voor de vleugelaanvaller uit Rotterdam.

Summerville sprak voordat hij zijn jawoord gaf met West Ham trainer Julien Lopetegui en besloot akkoord te gaan met een 'langdurig contract' bij de club uit Oost-Londen. Over de duur van het contract wordt overigens met geen woord gerept. 

De 22-jarige Summerville begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Feyenoord. Via verhuurperiodes aan FC Dordrecht en ADO Den Haag kwam hij in 2020 bij Leeds United terecht, waar hij na een periode bij het jeugdelftal uitgroeide tot vaste waarde van de eerste selectie. Vorig seizoen werd hij nog uitgeroepen tot beste speler van het Championship. Inmiddels staat de teller op 89 officiële duels, 25 doelpunten en 12 assists voor de club uit Engeland.

Feyenoord casht ook

Feyenoord lijkt te profiteren van de transfer van Summerville. Volgens 1908.nl hebben de Rotterdammers vier jaar geleden een doorverkooppercentage van tien procent en een solidariteitsbijdrage van vijf procent onderhandeld. De Rotterdammers kunnen dus een aantal miljoenen bijschrijven. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!