Traoré krijgt minuten bij Ajax tegen Vojvodina

Farioli verklapt deel van strijdplan Ajax: 'Hij zal tegen Vojvodina minuten maken'

31 juli om 19:47

Betrand Traoré gaat donderdagavond minuten maken voor Ajax in Servië. Dat heeft trainer Francesco Farioli, daags voor de return tegen FK Vojvodina, alvast verklapt. 

"We beginnen dit uitduel op 0-0", begint Farioli in gesprek met De Telegraaf. De Amsterdammers wonnen het heenduel met 1-0, maar de Italiaanse trainer wil dat zijn spelers alles geven om ook in Servië weer te winnen. "We benaderen deze wedstrijd als een finale, want het verschil is niet groot genoeg om dat te verdedigen. We zullen aanvallen en gaan op zoek naar een doelpunt."

"Vorige week was de sfeer in de Johan Cruijff ArenA fantastisch, maar dat zal hier in Servië niet anders zijn", vervolgt Farioli. "De sfeer wordt niet bepaald door het aantal fans, maar door de liefde voor voetbal en het verloop van de wedstrijd. De mensen hier zijn gek op voetbal." De trainer van Ajax heeft in zijn voorbereiding extra rekening gehouden met de weersomstandigheden. Het zal namelijk rond de dertig graden zijn als er wordt afgetrapt. "Een van de onderdelen waar we deze week aandacht aan hebben besteed, zijn de omstandigheden. Het zal een heet avondje worden en niet alleen vanwege de temperatuur."

Traoré komt in actie
Brian Brobbey en Steven Bergwijn maken nog geen deel uit van de selectie van Ajax. Farioli legt uit waarom. "Ze zijn maandag begonnen met de voorbereiding en zullen het gat qua fitheid met de rest van de groep moeten dichten. We proberen ze in optimale conditie te krijgen voor het hele seizoen." Waar zij niet van de partij zijn in Servië, geldt dat wel voor hun nieuwe collega-aanvaller. "Bertrand Traoré zal tegen Vojvodina minuten maken", verklapt Farioli.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!