West Ham United in verregaande gesprekken met Leeds over Summerville

'Leeds in verregaande onderhandelingen met PL-club over transfer van Summerville'

31 juli om 17:10
Laatste update: 31 juli om 17:19

West Ham United is in verregaande onderhandelingen met Leeds United over een transfer van Crysencio Summerville. Dat meldt Sky Sports woensdagmiddag. Van een done deal is nog geen sprake, maar de Nederlandse vleugelaanvaller lijkt hard op weg naar de Londense club. 

Fabrizio Romano maakte enkele weken terug al melding over de interesse van West Ham in Summerville. The Hammers brachten destijds al een bod uit op de Nederlandse aanvaller, maar dat vond het bestuur van Leeds toen nog te laag. 

Inmiddels lijken de clubs elkaar wat meer te hebben gevonden, want de gesprekken bevinden zich volgens Sky Sports nu in een ver stadium. Er wordt geen melding gemaakt van een transfersom, maar duidelijk is wel dat het er goed voor staat. Wel moeten er nog wat plooien gladgestreken worden voordat de deal beklonken kan worden. 

Summerville zelf wil graag de overstap maken naar West Ham, nadat het hem en zijn Leeds-teamgenoten afgelopen seizoen net niet lukte om zich te verzekeren van promotie naar de Premier League. De oud-speler van Feyenoord heeft nog geen persoonlijk akkoord met zijn potentiële nieuwe werkgever, maar dat gaat volgens Sky Sports geen probleem worden. 

De 22-jarige Summerville heeft bij Leeds nog een contract tot medio 2026. Het afgelopen seizoen groeide hij uit tot de beste aanvaller van het Championship. De dribbelaar maakte in 43 competitiewedstrijden maar liefst negentien doelpunten.  

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!