Ajax waarschuwt fans die afreizen naar Servië

Ajax heeft informatie over mogelijk 'gevaar' en waarschuwt uitsupporters in Servië

31 juli om 16:16

Ajax heeft de supporters die afreizen naar Servië voor de return tegen FK Vojvodina gewaarschuwd. Opgeroepen wordt om niet al te veel op te vallen, en om je vooral in de toeristische gebieden te begeven. Dit vanwege een eventuele vijandige sfeer. 

Ajax is woensdagmiddag in het vliegtuig gestapt richting Servië. Daar gaan de Amsterdammers, die het heenduel van vorige week donderdag met 1-0 wonnen, zich vanaf 20.00 uur proberen te plaatsen voor de tweede voorronde van de Europa League. Er reizen ook Ajax-fans die kant op, maar volledig veilig lijkt de situatie niet te zijn. 

'Voor Ajacieden die in Belgrado verblijven is het advies om zich neutraal te kleden en te gedragen', adviseert de club via een bericht op X, voorheen Twitter. 'Verblijf in de toeristische delen van de stad. Er is informatie dat lokale supporters vijandig kunnen reageren op andere supportersgroepen in de stad.'

Het duel tussen Vojvodina en Ajax wordt overigens niet gespeeld in het Karadjordjestadion, de vaste thuishaven van de Servische club. Het Europese affiche wordt donderdagavond afgewerkt in de TSC Arena in Bačka Topola, een stad ten noorden van de hoofdstad Belgrado. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!