Klopp blijft komend seizoen zonder club en legt dit uit

Klopp duidelijk over terugkeer als coach: 'Zou grootste gezichtsverlies ooit zijn'

31 juli om 16:12

Jürgen Klopp is nog altijd van plan om een jaartje rust te nemen na zijn vertrek bij Liverpool. De Duitse coach werd al snel gelinkt aan een terugkeer in de voetballerij, maar voorlopig ziet hij die comeback nog niet zitten.

"Op dit moment speelt er helemaal niets. Geen club, geen land, helemaal niets", zo vertelt Klopp glashelder op een conferentie voor trainers in Würzburg. "Niet iedereen heeft dat blijkbaar begrepen. Als ik zou zeggen: 'Voor jou maak ik een uitzondering', zou dat het grootste gezichtsverlies in de historie van het voetbal zijn." Klopp vertrok aan het eind van dit seizoen bij Liverpool en werd opgevolgd door Arne Slot.

In de wandelgangen werd de vacature als bondscoach van Engeland gelinkt aan Klopp, maar een baan als trainer bij een land ziet hij nog niet zitten. "Ik ga wel iets doen. Ik ben nog te jong om alleen te padellen en op de kleinkinderen te passen. Of dat weer coachen wordt? Dat sluit ik op dit moment uit. Laten we zien hoe het er over een aantal maanden uitziet. Ik wil nog steeds in het voetbal werken en mensen helpen met mijn ervaring."