Beerschot haalt Ar'Jany Martha

Martha tekent na vertrek bij Ajax contract bij Belgische promovendus

31 juli om 15:45
Laatste update: 31 juli om 15:47

Beerschot heeft zich officieel versterkt met Ar'jany Martha. De 20-jarige linkspoot vertrok in juli bij Ajax, ondanks dat hij ook kon bijtekenen. Martha komt transfervrij over naar de ploeg van Dirk Kuyt en tekende een contract voor meerdere seizoenen bij Beerschot.

Martha maakte in 2019 de overstap van de jeugd van Sparta Rotterdam naar Ajax. Ondertussen heeft hij 110 duels in de Keuken Kampioen Divisie op de teller staan namens Jong Ajax. Enkele keren mocht Martha ook minuten maken in de Eredivisie, maar verder dan twaalf optredens voor Ajax kwam de wingback niet.

Beerschot-coach Kuyt lijkt Martha te willen gaan gebruiken in een 5-2-3 opstelling. Eerder werd ook Brian Plat van FC Volendam overgenomen om de defensie te versterken en de transfervrije Martha is dus de tweede aanwinst. "Ik wilde vooral meer gaan spelen. Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel bij Beerschot. In de individuele gesprekken met coach Kuyt, raakte ik overtuigd dat dit de beste stap was voor mij en mijn carrière. Ik kijk er alvast naar uit om hier in het Olympisch Stadion te spelen", vertelt Martha.

Kuyt is zelf ook verguld met zijn versterking. "We zijn heel erg blij dat we Ar’jany aan onze groep kunnen toevoegen", vertelt de coach op de clubsite. "Hij heeft veel talent, veel potentie en ook al heel wat ervaring. Met meer dan 100 profwedstrijden op de teller, weet hij wat het is om op niveau te presteren. Daarbovenop heeft hij de kwaliteiten die we nodig hebben om dit systeem te spelen."