Vojvodina ruikt bloed: 'Wij kunnen Ajax verslaan'

'Wij waren in alle opzichten in staat Ajax te evenaren, we kunnen ze verslaan'

31 juli om 11:55

FK Vojvodina ziet kansen in de return tegen Ajax in de tweede voorronde van de Europa League. Doelman Lazar Carevic was positief verrast door de heenwedstrijd in de Johan Cruijff Arena, al ging de Servische ploeg nipt met 1-0 onderuit.

"Ik geloof dat we de fans in Servië echt aangenaam verrast hebben met de manier waarop we tegen Ajax speelden", zegt Carevic tegen de Servische krant Zurnal. "We trokken ons niet terug, zetten hoog druk en dwongen hun spelers simpelweg om de bal een paar keer aan ons 'cadeau' te geven. Ik ben ervan overtuigd dat zelfs Ajax dit niet had verwacht, omdat wij voor hen vrij onbekend waren."

Volgens Carevic staat de Amsterdammers nog veel meer te wachten tijdens de return donderdagavond. "Het klopt dat zij in het tweede deel van de eerste helft voortdurend gevaarlijk waren, maar wij weerstonden die aanvallen en hebben reden om tevreden te zijn. We moeten op dezelfde weg doorgaan. Vojvodina heeft zich gepresenteerd als een uitstekend team, dat in alle opzichten in staat was om Ajax te evenaren."

De Servische bezoekers raakten na rust zelfs de paal. "We merkten dat we konden concurreren met het Nederlandse team. Het bewijst dat onze voorbereiding fenomenaal was, de technische staf heeft een uitzonderlijk programma samengesteld en wij voerden dat tot in de puntjes uit. Ik hoop dat het verhaal nog succesvoller wordt..."

"Er is geen twijfel dat Ajax ons nu veel serieuzer zal nemen, daar moeten we op voorbereid zijn. We moeten geduldig en slim zijn. Zij zijn nog steeds de grote favoriet, maar wij hebben het recht om te dromen en te hopen. Wij kunnen deze grote rivaal uitschakelen, al zullen we nog twintig tot dertig procent beter moeten zijn dan in Amsterdam. We kunnen winnen, daar ben ik van overtuigd", besluit de Vojvodina-sluitpost.