'Brobbey en Bergwijn niet tegen Vojvodina'

'Ajax mist sterkhouders tegen Vojvodina, Traoré reist wel mee af naar Servië'

31 juli om 10:38
Laatste update: 31 juli om 11:08

Steven Bergwijn en Brian Brobbey reizen niet met Ajax af richting Servië voor het duel met FK Vojvodina in de voorronde van de Europa League. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Het duo werkt de komende dagen in Amsterdam een individueel programma af. 

Het was al bekend dat Bergwijn en Brobbey, die na het EK met Oranje genoten van een vakantie, na hun terugkeer op sportpark De Toekomst gelijk onder handen werden genomen en onderworpen werden aan allerlei fitheidstesten. 'Op basis van die resultaten wordt bepaald of ze meereizen naar Servië', meldde het Algemeen Dagblad. Die tests lijken nu te hebben uitgewezen dat Brobbey en Bergwijn niet fit genoeg zijn om aan het duel met Vojvodina deel te nemen. Het duo reist niet mee af naar Servië. 

Ajax kan in Servië wel beschikken over aanwinst Bertrand Traoré. De aanvaller uit Burkina Faso reist wel mee af naar Vojvodina-uit. Na zeven jaar kan de vleugelaanvaller annex spits zijn rentree maken voor de Amsterdammers. In een oefenduel met Vitesse kwam Traoré meteen tot scoren, waarna Francesco Farioli besloot hem mee te nemen. 

@voetbalprimeur WAAROM was AJAX-duo LATER dan Oranje-internationals van FEYENOORD en PSV?🧐 #voetbalprimeur #feyenoord #ajax #psv ♬ origineel geluid - voetbalprimeur

De Amsterdammers moeten in Servië een 1-0 voorsprong zien te verdedigen. Aan een gelijkspel of een zege tegen Vojvodina heeft Ajax dus genoeg. Afgelopen donderdag begon Carlos Forbs als vervanger van Bergwijn op linksbuiten. Chuba Akpom stond in de spits in plaats van Brobbey. Beide spelers kwamen niet tot scoren. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!