'United strikt dankzij Van Nistelrooij Arsenal-megatalent'

'Niet Ajax, maar United gaat aan de haal met megatalent van Arsenal'

31 juli om 10:48

Manchester United gaat aan de haal met een supertalent van Arsenal. Chido Obi Martin kiest onder meer door de aanwezigheid van Ruud van Nistelrooij voor de pikante overstap naar The Mancunians, meldt Fabrizio Romano.

Obi Martin wordt al enige tijd geroemd in Engeland. Zo scoorde de pas zestienjarige spits eens tien keer voor Arsenal O16 in een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Liverpool. Het afgelopen seizoen was hij in 24 officiële duels liefst 32 keer trefzeker. 

Niet voor niets wordt de jonge Deen gezien als één van de grootste talenten in Europa. Door de Engelse regels mocht Arsenal hem eerder echter nog geen contract aanbieden. Dat breekt The Gunners nu op. In januari werd Obi Martin nog in verband gebracht met een overstap naar Ajax, maar het is Manchester United dat het toptalent weet los te weken bij de Premier League-rivaal. 

Obi Martin zwichtte voor het sportieve plaatje bij The Mancunians, die hem een plekje in het beloftenteam beloven. Bovendien mag hij regelmatig meetrainen met de spitsen van het eerste elftal, Rasmus Hojlund en Joshua Zirkzee. Bij Arsenal had hij het seizoen daarentegen moeten beginnen in de O18. Dat zat de tiener flink dwars.

Zeker toen Van Nistelrooij zich ermee bemoeide was de keuze snel gemaakt. 'Van Nistelrooij was de sleutel om de deal af te ronden, hij was de man die Obi Martin het juiste ontwikkelingsplan kon aanbieden', stelt Romano. Ook volgens Britse media staat Obi Martin te trappelen om aan de slag te gaan met de kersverse assistent van Erik ten Hag en gewezen topspits.