Dí Maria niet terug naar Rosario Central

Bizarre bedreigingen zetten streep door terugkeer Dí Maria: 'Elke nacht gehuild'

31 juli om 09:48
Laatste update: 2 augustus om 19:58

Ángel Di María gaat zijn carrière niet afsluiten bij CA Rosario Central. De Argentijnse aanvaller hoopte terug te keren bij zijn oude club, maar doodsbedreigingen aan het adres van zijn familie gooien roet in het eten.

Benfica nam deze zomer afscheid van Dí Maria. De aanvaller liep uit zijn contract en kan transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Zijn interlandcarrière kwam na de Copa América-eindzege van Argentinië ook tot een einde. Dí Maria leek hard op weg naar Rosario Central, maar doodsbedreigingen aan het adres van zijn familie zorgen ervoor dat de 36-jarige aanvaller daar een streep door zet.

De zus van Dí Maria ontving een doos met een varkenskop erin. In het voorhoofd zat een kogel. De vader van de aanvaller werd ook bedreigd en kreeg de boodschap om zijn zoon duidelijk te maken dat hij niet moest terugkeren naar Rosario. Als dat toch gebeurde, dan zou er een familielid vermoord worden. "Dat waren verschrikkelijke maanden", aldus Dí Maria op het Argentijnse Canal 3. "Elke nacht heb ik gehuild, omdat ik mijn droom niet kan waarmaken."

"Mensen die niet snappen waarom ik niet terugkeer, kunnen zich niet in mijn schoenen verplaatsen", vervolgt Dí Maria. "Het is heel makkelijk om anderen aan te vallen op social media, zonder te weten hoe dat voelt. Om de toekomst van mijn familie te waarborgen, kies ik er daarom met spijt in het hart voor om niet terug te keren naar Rosario. Ze hebben mijn familie geraakt en sta ik niet toe."

Dí Maria wordt bedreigd, omdat hij vorige zomer een contractverlenging bij Benfica verkoos boven een terugkeer naar Rosario. Dat viel niet goed bij een deel van de aanhang. De Argentijnse stad heeft bovendien te maken met een gevaarlijk milieu. Er is sprake van toenemend geweld in de drugshandel. Dat leidt ook tot het bedreigen van bekende personen. Het is onbekend waar Dí Maria zijn carrière nu zal voortzetten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!