Odenthal verlaat ambitieus Como na promotie

Geen Serie A: Odenthal vertrekt na komst Varane bij ambitieus Como

30 juli om 22:56

Cas Odenthal gaat niet met Como de Serie A in. De 23-jarige Nederlander verruilt de club van trainer Cesc Fabregas voor Sassuolo, dat juist afdaalde naar de Serie B. Dat maken de Italiaanse clubs dinsdagavond bekend.

Odenthal had afgelopen seizoen een groot aandeel in de promotie van Como, dat de voormalig NEC-verdediger zelf ook omschrijft als 'steunpilaar'. Toch gaat hij niet met de club de Serie A in. Met Alberto Dossena en vooral Raphaël Varane werden al twee geduchte concurrenten aangetrokken. Daarnaast kwamen spelers als Pepe Reina, Alberto Moreno en Andrea Belotti naar het zeer ambitieuze Como.

In mei rekende Odenthal nog op een langer verblijf bij Como. "Ik denk dat ze wel met me door willen. Ze hebben me een nieuw contract aangeboden, ik sta daar op zich positief in", zei hij in #DoneDeal, de transferpodcast van VoetbalPrimeur. Odenthal maakte in 2022 de overstap van Nijmegen naar Como. In het afgelopen seizoen speelde de mandekker dertig wedstrijden voor de Italiaanse club, waarin hij goed was voor twee doelpunten.

Ook bij Sassuolo gaat Odenthal overigens onder een voormalig wereldkampioen spelen. Fabio Grosso, voormalig linksback van Internazionale, Olympique Lyon en Juventus, zwaait de scepter bij de degradant. Hij benutte in de WK-finale tegen Frankrijk in 2006 de winnende strafschop.