'Chelsea betaalt 20 miljoen voor Belgische keeper'

'Chelsea zet in op Courtois-scenario en betaalt 20 miljoen voor Belg'

30 juli om 21:55

Chelsea is bereid om diep in de buidel te tasten voor Mike Penders. De Premier League-topclub wil liefst twintig miljoen euro overmaken voor de achttienjarige Belgische doelman, die momenteel uitkomt voor KRC Genk.

Voor de Jupiler Pro League-club speelde Penders pas één wedstrijd op het hoogste niveau. Toch wil Chelsea ver gaan voor het talent. Door bonussen kan de transfersom zelfs nog 'stevig oplopen', schrijft onder meer Het Laatste Nieuws. Daarmee wordt Penders de duurste doelman ooit in de Belgische competitie. Hij onttroont Bart Verbruggen, die voor een totaal bedrag van twintig miljoen van Anderlecht naar Brighton ging.

Penders maakte afgelopen weekend pas zijn competitiedebuut voor Genk. In de seizoensouverture tegen Standard Luik hield hij de nul (0-0). Vorig seizoen kwam de Belgische jeugdinternational nog uit voor Jong Genk op het tweede Belgische niveau. The Blues zouden hem wel meteen weer op huurbasis willen stallen in de Cegeka Arena, zodat hij ervaring op het hoogste niveau kan opdoen.

In de toekomst hoopt Chelsea dat Penders in de voetsporen kan treden van Thibaut Courtois. Die laatste werd eveneens opgeleid door Genk om vervolgens verkocht te worden aan Chelsea.

De Londenaren staan overigens ook op het punt om Filip Jörgensen over te nemen van Villarreal, maar de Deen moet direct de oversteek maken naar Stamford Bridge. Ook Ajax-keeper Diant Ramaj werd voorzichtig met de Engelse grootmacht in verband gebracht.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!