Van Nistelrooij ontvangt lof uit spelersgroep: 'Oog voor detail is fantastisch'

Van Nistelrooij ontvangt lof uit spelersgroep: 'Gaat diep de materie in'

30 juli om 20:55

Manchester United-keeper Tom Heaton heeft niet voor het eerst te maken met Ruud van Nistelrooij. Laatstgenoemde is nu assistent-trainer van de club, maar toen de doelman net doorkwam uit de jeugdopleiding, was Van Nistelrooij nog spits bij The Red Devils. En daar heeft Heaton nog levendige herinneringen aan.

Toen Van Nistelrooij naar Manchester United kwam, keepte Heaton in het hoogste jeugdelftal. Heaton ging graag in het doel staan voor de extra afwerkoefeningen van de voormalig topspits en is nog altijd onder de indruk van wat hij zag. "Ik heb tegen behoorlijk wat spitsen gestaan, maar hij is de beste afmaker die ik ooit heb gezien", aldus Heaton in gesprek met The Telegraph.


"Ik was bijna irrelevant als doelman, het maakte niet uit waar in het doel ik stond. Hij schoot de bal zoals een darter zijn pijl gooit, je kon gewoon geen redding verrichten", geeft Heaton aan. De derde doelman van United is in zijn nopjes met de terugkeer van Van Nistelrooij naar Old Trafford. "Het is geweldig. Zijn oog voor detail is fantastisch. Je zou denken dat zo'n clublegende soms zijn gezicht laat zien, maar hij gaat echt diep op de materie in."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!