Mijnans verwacht meer van zichzelf in nieuw AZ-seizoen

Recordaankoop maakte grote indruk bij AZ: 'Dit is een heel intelligente speler'

30 juli om 17:36
Laatste update: 1 augustus om 14:36

Sven Mijnans voelt voor zichzelf ook een bepaalde druk nu Vangelis Pavlidis weg is bij AZ. De middenvelder vertelt tegen Voetbal International dat de nieuwe spits Troy Parrott een groot deel van die erfenis moet opvangen, maar Mijnans zelf moet ook een stapje erbij doen.

"Nu Pavlidis weg is, moeten andere jongens opstaan. Onder wie ik", is Mijnans duidelijk over het nieuwe seizoen bij AZ. "Troy moet zijn goals gaan maken, de buitenspelers moeten hun goals gaan maken. Jordy Clasie mag er een paar inschieten. Iederéén moet nu zijn goaltjes gaan meepikken. In mijn eerste half jaar bij AZ heb ik vanaf de nummer 10-positie aardig wat goals gemaakt en kansen gecreëerd."

Mijnans is in ieder geval te spreken over de samenwerking met Parrott in de eerste oefenduels. "Troy is een technische en heel intelligente speler. We spelen nog niet lang samen, maar qua positiewisselingen loopt het al aardig. Het mooie is: hij heeft diepgang, maar kan ook in de bal komen. Hij is balvast en heeft een goede kaats. We hebben het vaak over hoe we elkaar kunnen aanvullen. Als ik diep ga, zakt hij terug en andersom precies hetzelfde."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!