Transfervrije Martha tekent spoedig bij Beerschot van Kuyt

'Bij Ajax vertrokken Martha spoedig gepresenteerd bij club met bekende coach'

30 juli om 16:43
Laatste update: 30 juli om 16:47

Ar’Jany Martha wordt de nieuwe aanwinst van Beerschot, de club die onder leiding staat van Dirk Kuyt. Het bij Ajax vertrokken talent zal spoedig gepresenteerd worden in België, zo meldt Voetbal International.

Martha gaat een contract voor drie seizoenen tekenen bij de onlangs gepromoveerde club. In België is de Jupiler Pro League alweer begonnen en dus heeft Beerschot de eerste wedstrijd er alweer opzitten. Dat duel werd met 0-0 gelijk gespeeld tegen OH Leuven. Martha was transfervrij nadat hij besloot om zijn contract bij Ajax niet te laten verlengen.

Ajax en Martha hebben een aantal gesprekken gevoerd om zijn verbintenis te verlengen, maar uiteindelijk was de conclusie van beide kanten dat een vertrek onvermijdelijk was. De vleugelverdediger annex buitenspeler kreeg nog aanbiedingen uit de Ligue 1 en de Engelse Championship, maar het sportieve project bij Beerschot heeft hem over de streep getrokken.

Martha speelde bij Ajax twaalf wedstrijden in de hoofdmacht. Vorig seizoen kwam hij negatief in het nieuws toen toenmalig trainer John van ‘t Schip naar hem uithaalde. De trainer die Martha liet debuteren vertelde openlijk dat het talent gepasseerd was omdat hij niet goed genoeg was op het veld en op de trainingen.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!