Done deal: Xavi Simons weer naar RB Leipzig

Done deal: Xavi Simons kiest definitief voor RB Leipzig, dikke pech voor PSV

5 augustus om 10:40
Laatste update: 5 augustus om 11:13

Het is officieel: Xavi Simons speelt ook komend seizoen voor RB Leipzig. De Duitsers huren de Oranje-international opnieuw van Paris Saint-Germain, zonder optie tot koop.

Simons maakte een jaar geleden ook al de overstap naar RB Leipzig, waar hij met tien goals en vijftien assists een uitstekend seizoen beleefde. Deze zomer lagen de kaarten weer op tafel: Manchester United was in de race en Bayern München zou zelfs een recordbod van 90 miljoen euro hebben uitgebracht, maar Simons geeft de voorkeur aan Leipzig.

Bij PSG loopt het contract van Simons door tot medio 2027. De Franse kampioen zal erop gokken dat de Oranje-international volgend jaar een grote transfersom zal opbrengen of eventueel toch in te passen zal zijn in het eigen elftal, iets waar Simons deze zomer géén oren naar had.

Het verlengde verblijf van Simons in Leipzig is een financiële tegenvaller voor PSV. De Eindhovenaren, die in het seizoen 2021/2022 veel plezier aan hem beleefden, hadden bedongen dat het financieel zou meedelen als Simons deze zomer verkocht zou worden. Dat gaat dus niet gebeuren.

Simons gaat bij RB Leipzig het shirt met rugnummer 10 dragen. Hij ondergaat maandag een aantal fitnesstests en zal dinsdag aanschuiven voor een persconferentie. Daarna sluit de aanvaller meteen aan op het trainingsveld.