Dit verdienen de spelers in La Liga: De Jong op één

Niet Mbappé, maar Frenkie de Jong op één: dit zijn de topverdieners van La Liga

2 augustus om 14:00

Niet Kylian Mbappé, maar Frenkie de Jong is de topverdiener in La Liga. De nieuwe aanvaller van Real Madrid en de spelmaker van Barça steken samen met Robert Lewandowski boven de rest uit. VoetbalPrimeur zet uiteen wat de sterren in Spanje verdienen.

Barça klopte tijdens de coronacrisis meer dan eens bij De Jong aan voor een financieel offer. De ex-Ajacied verdiende daardoor in eerste instantie iets minder, maar dat zou in de daaropvolgende jaren worden gecompenseerd. Dat is nu terug te zien in de salarisranglijst van La Liga. Met een inkomen van 37,5 miljoen euro bruto per jaar spant de Oranje-international de kroon in Spanje.

De Jong blijft Barcelona-teamgenoot Robert Lewandowski voor. De Poolse spits ontvangt jaarlijks 33,33 miljoen euro bruto, blijkt uit cijfers van Capology voor het seizoen 2024/2025. Opvallend genoeg komt Mbappé pas op de derde plaats. De Fransman, het nieuwe boegbeeld van Real Madrid, verdient 31,25 miljoen. Daarbij moet wel worden aangetekend dat Mbappé via een riante tekenpremie en bonussen nog veel meer bij elkaar harkt. Bovendien hield hij een aanzienlijk deel van zijn portretrechten in eigen beheer.

De Jong, Lewandowski en Mbappé staan op eenzame hoogte in La Liga. Nummer vier David Alaba moet het doen met 22,5 miljoen. Daarmee blijft hij Real Madrid-teamgenoten Jude Bellingham (20,83) en Vinícius Júnior (20,83) voor. De Engelsman en Braziliaan verdienen evenveel als Atlético Madrid-doelman Jan Oblak, de enige speler in de top-tien die niet voor Barça of Real uitkomt.

Vooral de Koninklijke is met zes spelers goed vertegenwoordigd. Met Antonio Rüdiger en Éder Militão (elk 14,58 miljoen) staan bovendien ook de nummers elf en twaalf onder contract in het Estadio Santiago Bernabéu. Pas op de veertiende plaats zien we met Antoine Griezmann (12,5 miljoen) de tweede Atlético-speler terug. Hij moet ook Barça-duo Ansu Fati (13,95) en Jules Koundé (13,55) nog voor zich dulden.

In totaal is Real Madrid 280 miljoen euro bruto per jaar kwijt aan salarissen. Daarmee is nu al duidelijk dat de Champions League-winnaar, gezien zijn grote omzet en inkomsten, ruimschoots binnen de kaders blijft die door La Liga zijn gesteld. Of dat ook FC Barcelona gaat lukken, is nog even de vraag. De Catalanen spenderen nu zo’n 226 miljoen aan salarissen.