'Lukaku wil naar Napoli, Osimhen naar Chelsea'

'Onderhandelingen op hoogste niveau: Chelsea en Napoli bespreken spitsenruil'

30 juli om 10:24

Chelsea en Napoli ruilen mogelijk van spits. Victor Osimhen moet naar Stamford Bridge komen, terwijl Romelu Lukaku een belangrijke kandidaat is om de omgekeerde weg te bewandelen.

Het toonaangevende The Athletic pakt dinsdagochtend uit met het nieuws dat Napoli en Chelsea in gesprek zijn over zowel Osimhen als Lukaku. Bij de Belgische spits gaat het om een definitieve transfer, bij de 25-jarige Nigeriaan is het de bedoeling dat hij wordt gehuurd met optie tot koop.

Lukaku (31) ziet een terugkeer naar Italië wel zitten. De voormalige spits van Internazionale en AS Roma wil graag weer onder Antonio Conte werken en die staat sinds deze zomer aan het roer bij Napoli. Onder de vleugels van Conte maakte Lukaku in twee seizoenen namens Inter liefst 64 goals.

Als Lukaku naar Napoli komt, is de kans groot dat Osimhen naar Chelsea vertrekt. De Nigeriaanse spits wil dolgraag een transfer maken, maar zijn ontsnappingsclausule van 120 miljoen euro is te hoog. Chelsea wil hem daarom in eerste instantie huren. Als de samenwerking bevalt, kan hij definitief overgenomen worden door The Blues - voor een nog onbekend bedrag.