'Manchester City wilt toeslaan en legt 'bedrag met zeven cijfers' neer bij PSV'

'Manchester City wil toeslaan en legt 'bedrag met zeven cijfers' neer bij PSV'

30 juli om 10:18
Laatste update: 30 juli om 10:58

Manchester City heeft een 'bedrag met zeven cijfers' neergelegd bij PSV voor Jason van Duiven. De Engelsen willen het negentienjarige talent wegplukken uit Eindhoven en vervolgens stallen bij het Belgische Lommel SK.

City Football Group, de overkoepelende organisatie achter Manchester City, ziet een mooie toekomst weggelegd voor Van Duiven. De moedermaatschappij, die ook de scepter zwaait bij onder meer Girona FC, Melbourne City FC, New York City FC en dus Lommel, baseert zich op data dat het verzamelde van de aanvaller van PSV. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV heeft een bod van 'iets meer dan twee miljoen euro' (inclusief bonussen) ontvangen voor de handtekening van Van Duiven, die in Eindhoven weinig uitzicht op speeltijd heeft. In de punt van de aanval staan Luuk de Jong en Ricardo Pepi hoger in de pikorde van Peter Bosz. 

De regerend landskampioen van Nederland mikt echter op een hogere vergoeding voor de aanvaller die nog tot 2026 een contract heeft, valt er te lezen. 'Het talent is enorm gewild en veel Eredivisie-clubs volgen hem al jaren. Ook vanuit de topclubs uit de KKD is er veel belangstelling.' Zo had bijvoorbeeld Heracles Almelo Van Duiven op de radar.

Van Duiven zelf hoopt dat er snel duidelijkheid komt over zijn toekomst. Bij Jong PSV is er genoeg uitzicht op speeltijd, maar niet altijd in de punt van de aanval, de positie waar hij het liefst speelt. Vorig seizoen kwam hij tot veertien duels in de KKD en was hij goed voor zes doelpunten en 1 assist. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!