United broedt op plannen voor gigantisch stadion

Einde Old Trafford lijkt nabij: United broedt op plannen voor gigantisch stadion

30 juli om 07:10
Laatste update: 30 juli om 10:50

Is het einde van Old Trafford nabij? Volgens The Athletic heeft het er alle schijn van. Manchester United onderzoekt namelijk de mogelijkheid een nieuw stadion te bouwen.

Dat 'nieuwe Old Trafford' moet de alsmaar stijgende interesse in wedstrijdtickets en seizoenskaarten van de Engelse gigant het hoofd bieden. Het nieuwe stadion van Manchester United moet een capaciteit krijgen van 100.000 toeschouwers en gaat naar verwachting ruim twee miljard euro kosten, al wordt er nu al rekening gehouden met een nog groter kostenplaatje.

Er is ook gekeken naar het renoveren van het stokoude Old Trafford, dat sinds de opening in 1910 al meerdere keren is opgeknapt. Sir Jim Ratcliffe, die met Ineos sinds kort de scepter zwaait in Manchester, zou echter liever een nieuw stadion bouwen. Renovatie zou namelijk betekenen dat er op sommige plekken in het stadion juist zitplaatsen verdwijnen. 

Een speciale taskforce die de bouw van het nieuwe stadion onderzoekt, waar onder meer United-legende Gary Neville bij betrokken is, hamert op het behoud van de erfenis van Old Trafford. De karakteristieke rode bakstenen en de kenmerkende overkapping zijn elementen die ook in het nieuwe stadion te zien moeten zijn. Het nieuwe stadion zou op grond naast Old Trafford gebouwd kunnen worden, waardoor United tot die tijd 'gewoon' op Old Trafford kan blijven spelen. 

Mocht de bouw van het nieuwe stadion van Manchester United doorgang vinden, dan krijgt de club het grootste stadion in Engeland. Die eer komt nu toe aan Wembley, dat zo'n 90.000 stoeltjes telt. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!