Brands over besluit PSV ivm Ajax

Brands en PSV spreken zich 'krachtig' uit: 'In Amsterdam wordt dat geprezen'

29 juli om 16:44
Laatste update: 29 juli om 17:04

Marcel Brands bertreurt het feit dat PSV zonder uitsupporters naar Ajax afreist op 2 november. De algemeen directeur is zich ervan bewust dat de 'goedwillende fans de dupe worden van de kwaadwillende'. Toch wil de algemeen directeur duidelijk maken dat 'dergelijke koren' niet geaccepteerd worden. 

PSV maakte maandag bekend dat de club op 2 november geen uitsupporters meeneemt naar Ajax. De aanleiding voor de beslissing zijn volgens PSV een aantal incidenten tijdens de laatste ontmoeting (1-1) in februari en een eerdere waarschuwing en sanctie vanuit de gemeente Amsterdam. Brands is zich bewust van het feit dat de goedwillende fans de dupe worden van de kwaadwillende en baalt ervan dat de Eindhovenaren tot dit besluit moeten komen. "Toch willen we nu krachtig uitspreken dat we dergelijke koren niet accepteren", aldus de algemeen directeur op de clubsite.

"Onze supportersvereniging is betrokken in de besluitvorming", maakt Brands bekend. "In Amsterdam wordt de verantwoordelijkheid die we nemen geprezen. Als iedereen in de spiegel durft te kijken, kunnen we de uitwassen samen aanpakken. We zagen bij het EK hoe voetbal verbroedert en een feest kan zijn. Dat is hoe het altijd zou moeten zijn."

De beslissing van PSV is uit voorzorg. Mocht het namelijk weer misgaan, dan dreigde er vanuit Amsterdam een jarenlange supportersban. Dat wilden de Eindhovenaren koste wat het kost voorkomen. Het besluit van PSV geldt alleen voor de wedstrijd van 2 november. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!