Feyenoord-talent 't Zand speelt komend seizoen op huurbasis voor Heracles Almelo

'Feyenoord-talent 't Zand kiest voor verhuur en mag vlieguren maken in Eredivisie'

29 juli om 15:24

Heracles Almelo kan komend seizoen een beroep doen op Feyenoord-middenvelder Shiloh 't Zand. Dat meldt 1908.nl. Het 21-jarige talent wordt voor één seizoen gehuurd door de Almeloërs, die geen optie tot koop bedongen hebben.

Volgens 1908 vertrekt 't Zand maandag nog richting Almelo, waar de deal vervolgens beklonken dient te worden. 'Onder voorbehoud van de medische keuring volgt kort daarop zijn presentatie.'

Alhoewel de overstap op huurbasis en zonder optie tot koop is, troeft Heracles onder andere Fortuna Sittard, sc Heerenveen, Almere City, NAC Breda en Serie B-club Pisa af in de strijd om de middenvelder.

Filippo Inzaghi, de trainer van laatstgenoemde club, zou afgelopen weekend nog gebeld hebben om 't Zand los te weken bij Feyenoord. De ambitieuze Serie B-club wil komend seizoen een serieuze gooi doen naar promotie naar het hoogste niveau van Italië en diende zelfs een bod in bij Feyenoord. De Rotterdammers gaven echter de voorkeur aan een een verhuurperiode bij Heracles.

Voor 't Zand wordt dit niet zijn eerste uitleenbeurt. Feyenoord stalde de middenvelder afgelopen seizoen bij FC Dordrecht, waar hij in 39 optredens goed was voor elf doelpunten en vijf assists. In de voorbereiding op het komende Eredivisie-seizoen kreeg 't Zand een kans onder nieuwe trainer Brian Priske. Feyenoord besloot de middenvelder eerder deze zomer een verbeterd contract wat doorloopt tot medio 2028 aan te bieden.