Ajax wil Carlos Andrés Gómez van Real Salt Lake

'Ajax strijdt met Bundesliga-clubs om veelscorende Colombiaans international'

29 juli om 15:00

Ajax heeft zijn oog laten vallen op de Colobmiaanse aanvaller Carlos Andrés Gómez, aldus RCN Radio, een van de grootste radiozenders in het Zuid-Amerikaanse land. Gómez staat onder contract bij Real Salt Lake, en geniet naar verluidt ook interesse vanuit Duitsland. 

Ajax heeft volgens RCN Radio de afgelopen dagen gevraagd naar de situatie van Gómez bij Real Salt Lake, daar waar de rechtsbuiten nog een verbintenis heeft lopen tot en met 2027. De MLS-club heeft overigens ook nog de optie om dat contract met een jaar te verlengen. 

RCN Radio maakt geen melding over of Ajax interesse heeft in een koop- of huurconstructie. Transfermarkt schat de waarde van Gómez, tweevoudig international van Colombia, in op 5 miljoen euro. Dat is op het eerste gezicht geen extreem hoog bedrag, maar Ajax houdt vanwege de financiële situatie de hand momenteel behoorlijk op de knip. 

Ajax is niet de enige club die gecharmeerd is van Gómez. Vanuit de Bundesliga zouden ook landskampioen Bayer Leverkusen en Champions League-finalist Borussia Dortmund interesse hebben. De Colombiaan kan een aardig doelpuntenmoyenne overleggen. In het seizoen 2023/24 was hij in 23 wedstrijden goed voor dertien doelpunten. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!