Mahmutovic gepresenteerd bij NAC

NAC haalt met 31-voudig international gewenste defensieve versterking in huis

29 juli om 14:30
Laatste update: 29 juli om 21:48

NAC Breda heeft zich maandag versterkt met Enes Mahmutovic. De international van Luxemburg maakt op transfervrije basis de overstap naar Brabant. Mahmutovic heeft in het Rat Verlegh Stadion een contract getekend tot medio 2027. 

NAC was naarstig op zoek naar een versterking voor de achterhoede. De is de voorbije weken druk bezig geweest met het aantrekken van een opvolger voor oud-captain Cuco Martina, wiens contract niet werd verlengd. 

Mahmutovic, die 31 interlands speelde voor Luxemburg, moet in Breda een centraal koppel gaan vormen met Jan Van den Bergh. Volgens Voetbal International ligt het in de lijn der verwachting dat laatstgenoemde komend seizoen de aanvoerdersband van NAC gaat dragen. 

De 27-jarige Mahmutovic kwam het afgelopen seizoen uit voor CSKA Sofia. Ook was hij al eens actief in Nederland. In het seizoen 2019/20 speelde hij op huurbasis bij MVV Maastricht. 

"Enes is een harde verdediger, maar met een goed hart", aldus directeur Peter Maas. "Na gesprekken, met onder andere onze hoofdtrainer, liet hij zien hoe gedreven hij is om voor NAC te gaan spelen. Met Enes hebben we er een echte strijder bij."

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!